Websitet anvender cookies. Læs mere... 
Forside Danske Planteskoler 
 

 

Print

Sikkerhed for kvalitet

Kvalitet, kvalitet og atter kvalitet har snart i mange år været vores motto. Ofte skal en beplantning holde i generationer, og derfor er kvaliteten af grundmaterialet helt afgørende for succes. Men lokal rådgivning om, hvad der er bedst på din jord skal der også til. Den finder du hos Skovplanteringen.

Herudover har Skovplanteringen iværksat en række konkrete tiltag:


1. Plantesæk: Sikkerhed for korrekt levering
Hvis en Skovplante har problemer med at gro, er det Skovplanteringens erfaring, at årsagen ofte skal findes i transporten af planten fra producenten til den står i sit plantehul. Planten kan blive udtørret eller rødderne udsat for sollys. Alt sammen forhold, som kan have alvorlige konsekvenser for en skovplantes vækstbetingelser.

Derfor har Skovplanteringen udviklet en speciel tre-lags plantesæk, som alle medlemmer bruger til transport af planter efter optagningen. Den sikrer, at Skovplanten ikke tørrer ud, og at den altid er frisk og vital.

Når du planter Skovplanter, er det vigtigt at gøre det godt og grundigt. Skovplanteringen har samlet en række gode råd

2. Provenienser: Sikkerhed for ophav
Valget af den rigtige proveniens har stor betydning for væksten. Man skal kende frømaterialets oprindelse. F.eks. er det vigtigt at vide om f.eks. en Normannsgran er en Ambrolauri Ilugi eller en Yala.

Skovplanteringens medlemmer har adgang til et meget stort netværk af frøkilder både her i landet og internationalt. Det sikrer, at du får den proveniens, der passer til dyrkningsforholdene på din jord. Før bestillingen er du også velkommen til at besigtige planterne, og få vished for den høje, ensartede kvalitet, som er forudsætningen for en rentabel produktion

3. Sikkerhed for viden: Forskning
Ét medlem af Skovplanteringen er altid opdateret med de nyeste forskningsresultater, og vi er endda med til at bestemme, hvad der skal forskes i. Proveniens er meget vigtigt, men også kvaliteten af den enkelte plante kan ofte være afgørende, afhængig af formålet med beplantningen. I samarbejde med Forskningscenter Årslev har Skovplanteringen etableret et ambitiøst forskningsprojekt "Idealplanten&quit;, som har til formål at optimere dyrkningsmetoderne af Normannsgran og Nobilis. I projektet forsker vi i: 

  • Plantetidspunkt
  • Plantetæthed
  • Gødskning
  • Rodbeskæring
  • Emballering

4. Sikkerhed for rodhalstykkelse
Et andet vigtigt begreb i en professionel vurdering af en plantes sundhed og potentiale er rodhalstykkelsen. Det vil med andre ord sige stammens diameter målt ved jordoverfladen. Via Skovplanteringens medlemskab af Dansk Planteskoleejerforening er alle medlemmer forpligtiget til at overholde visse standarder for rodhalstykkelsen. Standarderne omfatter ligeledes behandling af roden, korrekt emballering af planterne samt bundtning.
Således er du som kunde hos Skovplanteringens medlemmer sikker på at modtage Skovplanter, der er behandlet optimalt lige fra optagningen til den endelige transport til kunden.

Uddrag af standarderne kan læses på her, men vi fremsender også meget gerne.

5. Sikkerhed for en fair behandling
Skulle du, mod forventning, ikke få den kvalitet, som du er blevet lovet, har Skovplanteringen oprettet et ankenævn.

Dette består af uvildige fagfolk, som vil vurdere 'skadens omfang' og tage stilling til evt. kompensation. Denne ordning kan vi med sindsro tilbyde vore kunder, fordi vi ved at planternes kvalitet er i top.

Men skulle uheldet alligevel være ude, er du sikker på at få en god og faglig korrekt behandling.