Websitet anvender cookies. Læs mere... 
Forside Danske Planteskoler 
 

 

Print

Juletræer og pyntegrønt
Mange landmænd og skovejere har opdaget, at der er penge at tjene på produktion af juletræer og pyntegrønt. Især 1. klasses juletræer fra Danmark er eftertragtet på det tyske marked, hvor der betales op til kr. 140 pr. træ til producenten. Men det kræver viden og dygtighed af producenten, hvorfor mange også synes, at det er en spændende hobby at producere juletræer. Prøv selv at beregne hvor meget du kan få ud af en investering i juletræer.

Juletræer er også et attraktivt alternativ til almindelige afgrøder fordi arbejdet med juletræerne hovedsageligt ligger om vinteren op til høst. Ellers kan man selv bestemme hvornår på sommeren f.eks. renholdelse af arealet og beskæring skal finde sted.

Valg af areal
Man vælger ofte at plante juletræer på den "mellemgode" jord, og det er meget vigtigt, at det udvalgte areal er frostfrit udenfor vintermånederne. Hvis der kommer frost, når juletræerne er sprunget ud, vil det være til stor skade for træerne. Derfor vælger mange at plante juletræer på højtbeliggende områder, som gerne skråner lidt. Herved minimeres risikoen for nattefrost.
 

Dansk juletræsdyrkerforening er gerne behjælpelig med valg af areal mv.
tlf. 33 24 24 55, fax 33 26 01 96 se mere på: www.christmastree.dk/

Skovplanteringen har udarbejdet en brochure om juletræsproduktion.

Få den tilsendt gratis ved at udfylde formularen her