Websitet anvender cookies. Læs mere... 
Her er du: > Aktiviteter > Nyhedsbreve - arkiv
 

Danske Planteskolers Nyhedsbrev - August 2019 - Nyt om Planteværn 

Print

Nyhedsbrevet er lavet med støtte fra Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter.

 

Nyt om Planteværn


Dithane NT
Vedhæftet godkendelse til mindre anvendelse af Dithane NT i planteskolekulturer og prydplanter på friland. Bemærk at det ikke må anvendes før 1. juni. Se godkendelsen her.

Contans
Miljøstyrelsen har oplyst at produktet Contans, registrerings-nr. 18-586 er blevet opdateret med en ny udløbsdato. Den nye udløbsdato er 31-01-2020.

Azatin EC
Azatin EC (azadirachtin) er blevet godkendt til bekæmpelse af insekter i jordbær, tomater, aubergine, agurk, squash, melon, græskar, spinat, salater, krydderurter og prydplanter i væksthus. Der er pt. ingen frilandsgodkendelser. Iflg. Lars Stubsgaard kan midlet leveres, da Borregaard Bioplant har et svensk lager, de kan udskifte med danske etiketter. Se etiketten.

Udfasning af plantebeskyttelsesmidler
Til orientering, den officielle bekendtgørelse om udfasning af en række plantebeskyttelsesmidler, se mere her. Det er vigtigt at få brugt eller alternativt fjernet rester inden forbudsdatoerne.

Dette er meget vigtigt, da gartneribranchen er i søgelyset pga. fejl i pesticidkontrollerne og erhvervet kan ikke tåle flere dårlige historier om ulovlige midler!

 

Dansk Gartneri

Tilskud til skovrejsning 2019. Læs mere her.

Tilskud til jordbytning. Læs mere her.

Arrangementer i Danske Planteskoler
11/10 - 13/10-2023
Comwell Køge
IPPS konference - It's all about roots